368.media

ВАКС виправдав екснардепа від ОПЗЖ

Вищий антикорупційний суд повідомляє, що виправдав колишнього нардепа VIII скликання від фракції «Опозиційний блок» Дмитра Колєснікова. Його визнали невинуватим по ч. 2 ст. 364 КК,  у зв`язку із недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення.

Депутата обвинувачували у незаконному одержанні компенсації за оренду житла  протягом грудня 2014 року – жовтня 2018  в Києві в розмірі 738,74 тис. гривень. Проте слідством встановлено, що у народного обранця було власне житло в столиці і він свідомо приховав цей факт. Цивільний позов управління справами Апарату Верховної Ради  про відшкодування завданої злочином шкоди – залишено без розгляду.

Вирок ухвалила колегія суддів ВАКС у складі Віталія Крикливого, Маркіяна Галабали і Віктора Ногачевського. Останній висловив окрему думку щодо того, що Колєснікова треба було визнати винуватим.

Прокурорами САП готується апеляційна скарга на вирок.  Прокурори не погоджуються з таким рішенням суду і будуть відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції.

Exit mobile version