368.media

Колишньому нардепу Сольвару скасували виправдувальний вирок

Апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок колишньому народному депутату від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслану Сольвару, котрий незаконно отримав 361 тис. гривень компенсації за житло. Про це повідомляє САП.

У червні 2021 року Сольвара визнали невинуватим по ч. 2 ст. 364 КК. Але САП виграла апеляцію. Сольвара визнали винуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ».

У рамках досудового розслідування  зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення нардепом кримінального правопорушення — народний депутат приховав отримання у спадщину квартири у столиці та не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, з державного бюджету було незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

Заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП, скасував вирок суду першої інстанції та постановив новий, відповідно до якого вказаному колишньому нардепу призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 8,5 тис. гривень.

Exit mobile version