368.media

У Дніпрі солдата засудили до гауптвахти через погрози побити підполковника

У Дніпрі солдата Олександра Антоненка  засудили до гауптвахти за погрози побиття командира. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Красногвардійського районного суду  по ч. 4 ст. 405 КК.

Уродженця с. Сніжків Валківського району Харківської області мобілізували у кінці лютого. Його призначили на посаду водія зенітно-ракетного відділення механізованого батальйону. Інцидент з офіцером трапився вже наступного місяця. Водій, знаходячись на території тимчасової дислокації підрозділу, вступив у конфлікт з начальником відділу з морально-психологічного забезпечення.

Антоненко висловив невдоволення щодо наказів та розпоряджень командування  та під час проведення профілактичної бесіди висловив погрози застосування насильства щодо офіцера. Він заявив, що нанесе йому ушкодження обличчя, при цьому підполковник сприйняв цю загрозу як реальну. Солдату вручили підозру ч. 4 ст. 405 КК.

У суді він визнав провину та підписав угоду з прокурором. Антоненко також зробив добровільне відшкодування завданого збитку потерпілому у розмірі 1000 гривень. Солдата засудили до півроку гауптвахти. На ній він знаходиться з березня. Випустять його лише у кінці вересня.

Exit mobile version