368.media

В Чернівцях головного конструктора оборонного підприємства засуджено за розголошення таємниці

В Чернівцях головного конструктора АТ «Центральне конструкторське бюро Ритм» Володимира Ліпку  визнали винним в розголошенні державної таємниці про оборонне замовлення. Про це виданню 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч.1 ст. 328 КК.

Управлінням СБУ в Чернівецькій області під час позапланової перевірки встановлено, що, уродженець Краснодарського краю рф Ліпка, будучи відповідальною особою за збереження охорони державної таємниці на підприємстві, у період з квітня 2019 року по січень 2022 року допустив розголошення держтаємниці. Він розповів про виконання державного оборонного замовлення помічнику директора з питань внутрішньо-фірмового експортного контролю та безпеки  конструкторського бюро, котрий не мав доступу до державної таємниці.

Конструктор уклав угоду зі слідством.

Таким чином Володимир Ліпка вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 328 КК.  Шевченківський районний суд Чернівців визнав його винним та призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, замінивши вирок умовним терміном в один  рік.

 

Exit mobile version