368.media

У Кіровоградській області солдат визнав, що погрожував вбити офіцера

У Кіровоградській області солдата взводу охорони Євгена Цапіка засудили до арешту за погрози вбивством командиру. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Новоукраїнського райсуду Кіровоградської області по ч.4 ст.405 та ч.1 ст.406 КК.

Уродженець Новомосковська Дніпропетровської області звинувачували  у погрозах вбивства керівництва. У липні поблизу населеного пункту с. Звірівка під час виконання завдань з охорони та оборони залізничного мосту через річку Чорний Ташлик вступив у суперечку зі старшим лейтенантом. У присутності інших солдат він пообіцяв побити офіцера.  Демонструючи реальність погроз, замахнувся для нанесення удару правою рукою зігнутою в кулак на відстані долоні від обличчя лейтенанта.

В подальшому солдат випив спиртного. Перебуваючи у спальному приміщенні у місці тимчасової дислокації взводу охорони, взяв до рук  АКМ-47 висловив вербальну погрозу вбивством командира, спрямувавши ствол в його напрямку. На цьому пригоди не закінчились.  Цапік, не бажаючи виконувати обов’язки чергового,  використовуючи нецензурну лайку взяв тактичного ножа, що не є холодною зброєю, підійшовши до останнього та висловив при цьому вербальну погрозу вбивством відносно свого колезі по службі.

Обвинувачений у суді визнав провину повністю. Йому призначили покарання у вигляді чотирьох місяців арешту з відбуванням покарання на гауптвахті.

Exit mobile version