368.media

У Чернівцях організатора незаконного каналу міграції засудили до штрафу у 102 тисячі гривень

У Чернівцях  громадянина Миколу Бачу визнали винним у незаконному переправленні осіб через через державний кордон України, за попередньою змовою групою, з корисливих мотивів. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Шевченківського районного суду по ч.3 ст. 332 КК.

За версією обвинувачення, підсудний із невстановленими спільниками заробляв на незаконному переправленні осіб до Республіки Румунія. У кінці квітня двоє чоловіків, яким на період дії воєнного стану виїзд за межі країни забороняється, у додатку Telegram в групі DOKTOR UKR, дізнались про можливість незаконного перетину кордону поза пунктом пропуску через державний кордон за винагороду в сумі 6,1 тис. доларів з кожного. Ввечері 30 квітня вони прибули на таксі до готельно-розважального комплексу «Георг Парк» у селі Тарашани, Чернівецької області, де їх зустрів обвинувачений.

Клієнти пояснили, що заплатять перевізнику на самому кордоні, але на його вимогу показали гроші. Після цього обвинувачений запропонував їм присісти у свій автомобіль Mercedes-Benz н і повіз їх у напрямку кордону України та Румунії. Далі авто зупинила поліція.

Чоловік вину не заперечував і говорив про щире каяття, сприяв розкриттю злочину. Суд врахував, обставиною, що пом`якшує покарання, благодійний внесок обвинуваченого на потреби Збройних Сил України у розмірі 50 тис. гривень.

Незаконне переправлення людини через кордон із корисливих мотивів карається позбавленням волі на 7-9 років із конфіскацією майна (ч.3 ст.332 КК).

Однак суд враховує, що обвинувачений не був ініціатором злочину та не отримав фактично грошей, що не виправдовує його дій, однак, враховуючи збройну агресію росії та її наслідки відносно громадян України, може вказувати на цілеспрямованість мети таких дій доброзичливим мотивам. У підсумку суд вважав за можливе призначити покарання більш м’яке ніж передбачено законом.

Громадянина оштрафували на 102 тис. гривень.

Exit mobile version