368.media

У Запоріжжі співробітники оборонного підприємства намагались продати секретні документи

У Запоріжжі заблоковано спробу нелегальної передачі до однієї з країн Східної Азії новітніх військових технологій, які підлягають державному експортному контролю. Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники намагались переправити іноземцям секретну документацію щодо виробництва авіаційних двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів. За даними контррозвідки, схему організував колишній посадовець одного з потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників.

Саме вони здійснювали приховане копіювання таємної інформації з робочих комп’ютерів і зразків технічної документації. Отримані відомості організатор оборудки планував за гроші передати іноземним представникам через закриті канали електронного зв’язку.

За попередніми висновками фахівців оборонного-промислового комплексу, у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів.

Під час обшуків у робочих кабінетах та за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили:

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру за ст. 333 КК (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Exit mobile version