368.media

Суддя з Мукачево оскаржив вирок у апеляції

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок судді Мукачівського міськрайонного суду Михайлу Паку, обвинуваченому у хабарництві. Правоохоронці затримали його у вересні 2017 року на хабарі у дві тисячи гривень. Тоді, за матеріалами слідства, суддя ухвалив потрібне рішення у справі управління соцзахисту місцевої адміністрації. Разом з Паком затримали й начальника юридичного відділу місцевого управління Пенсійного фонду, який був посередником в угоді.

Торік Вищий антикорупційний суд засудив Михайла Пака до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Аж раптом в серпні цього року апеляція скасовує вирок. За таке рішення проголосували двоє із трьох суддів колегії — Даниїла Чорненька та Інна Калугіна. Попри низку залізних доказів, відео,- та аудіозаписів судді визнали Михайла Пака невинним.

Cудді при ухваленні рішення просто проігнорували зафіксований на відео факт передачі грошей. А після затримання суддя Пак зізнався, що підставився через хабар всього у 2 тисячі гривень. З рішенням Даниїли Чорненької та Інни Калугіної не погодився головуючий суддя у справі — Микола Глотов. Він висловив окрему думку. Яким чином Михайлу Паку вдалося переконати суддів у своїй невинуватості — ми поцікавились у його захисту. Та адвокат Олександр Резуненко виявився не надто балакучим: відповів, що не одержав від Пака згоди на коментар.

Exit mobile version