368.media

В Кремінній водія санітарного авто наказали за відмову їхати до Рубіжного

В Кремінній водій санітарного авто В’ячеслав Рой  отримав покарання, відмовившись виконати наказ щодо передислокації до Рубіжного. Про це виданню 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 4 ст. 402 КК.

Водій санітарного авто  25 лютого відмовився виконати наказ свого командира, щодо формування колони санітарних авто з Кремінної до Рубіжного.

Згідно з матеріалами справи В’ячеслав Рой був призначений на посаду водія-санітара взводу забезпечення медичної роти задовго до початку повномасштабної війни, 16 січня 2021 року. У червні 2021 року відповідно до бойового розпорядження він прибув зі станції навантаження «Миколаїв» в місце дислокації військової частини. Зокрема, у лютому 2022 року вони перебували в Кремінній.

Командир медичної роти довів особовому складу наказ майора медичної служби щодо формування колони з автомобілів медичної роти, з розташованим у них особовим складом медичної роти, та слідувати в місто Рубіжне Луганської області. Втім, В’ячеслав Рой відмовився виконати наказ командира.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав його винним у кримінальному правопорушенні передбаченому ч. 4 ст. 402 КК. Йому призначили покарання у вигляді двох років тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

 

Exit mobile version