368.media

САП оголосила нардепа Деркача у розшку

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру у незаконному збагаченні та державній зраді безпартійному та позафракційному народному депутату Андрію Деркачу. Слідство встановило, що парламентарій працював на розвідку та правоохоронні органи РФ, за що отримав щонайменше 567 тис.  доларів винагороди. Політика оголошено в розшук.

Під час слідства встановлено, що протягом 2019-2022 років Деркач отримав кошти від розвідки та правоохоронних органів рф за дискредитацію України у світі, погіршення дипломатичних відносин США, а також ускладнення інтеграції до Євросоюзу та НАТО.

Політику інкримінують статті про незаконне збагачення та державну зраду (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК).

У САП зазначили, що Деркач ховається від слідства, у зв’язку з чим ухвалено рішення про оголошення політика у розшук. Крім цього, Вищий антикорупційний суд виніс постанову про дозвіл на затримання парламентаря.

У повідомленні відомство не уточнюється, що йдеться саме про Андрія Деркача, проте цього ж дня Національне антикорупційне бюро України опублікувало інформацію про оголошення його у розшук. Нагадаємо, раніше Служба безпеки України повідомила про викриття агентурної мережі Головного розвідувального управління Генштабу РФ (ГРУ), до якої входив народний депутат Андрій Деркач. Метою цієї групи була допомога російським військам в окупації української території. За версією слідства, за свою діяльність парламентар отримував кілька мільйонів доларів раз на 3-4 місяці.

Exit mobile version