368.media

В Одесі затримали сім’ю, котра допомагала ухилятися від мобілізації

В Одесі міграційна поліція спільно з прикордонниками встановили, що жителі  віком 19-ти та 47-ми років для легкого збагачення під час воєнного стану розробили схему переправлення через державний кордон України чоловіків віком від 18-ти до 60-ти років.

Спільники підшукували осіб, які бажали втекти з України, і пропонували їм підроблені документи, що засвідчували вступ до вищого навчального закладу в Польщі. Свої послуги правопорушники оцінювали у чотири тисячі доларів. Слідчі вилучили 3,7 тис. доларів, 300 євро, 150 манат, 750 гривень, кілька мобільних телефонів, ноутбук, пристрій, схожий на блокування мобільного зв’язку, підроблені документи польського закладу вищої освіти, печатки та інші речові докази, що вказують на причетність до протиправної діяльності. Частину речових доказів направили на експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про притягнення чоловіків до відповідальності за підробку документів.

 

Правопорушникам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб  з корисливих мотивів. Відкрита справа по ч. 3 ст. 332 КК.

 

Exit mobile version