368.media

Українській суддя закликав підтримувати оккупантів

Суддя одного з апеляційних господарських судів підозрюється у виправдуванні російської агресії та спонуканні до колабораційної діяльності. Про це повідомбляє ДБР.

Уродженець АР Крим після тимчасової окупації півострова був переведений до одного з судів Київської області. Попри це, погляди у судді залишились антиукраїнськими. Він схвалював збройну агресію російської федерації та визнав правомірною тимчасову окупацію частини території України.

Після початку вторгнення суддя неодноразово висловлювався на підтримку окупаційних дій агресора, бажав, щоб такої території ставало більше та висловлював жаль, що росіяни відійшли від селища під Києвом де він мешкає у останні роки.

Він дзвонив своїм знайомим, які потрапили під окупацію та закликав їх працювати на загарбників.

Декілька цитат з таких розмов судді зі своїм знайомим з Мелітополя (збережена мова оригінала):

«Главное, чтобы они так обратно не вернулись, как у нас. Тогда тебе придется к нам домой, в Крым»…
«Ваш регион жил за счет сельхозпродукции, которая отправлялась на Крым и Россию», «и сейчас, если вам откроют свободную эту, то это нормально будет»…
«хайль Гитлер, а ты что в милицию не идешь там на работу», «а че? Там собирают всех», «а, я думал, ты уже там начальником милиции устроился, там кадровое голодание», «да, ты с опытом работы, надо делать карьеру, главное чтоб они так обратно не вернулись как у нас»…

Тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта.  Суддя підозрюється по ч. 4 ст. 27, ч. 7 ст. 111-1 КК.

 

Exit mobile version