368.media

У Дніпрі обрали запобіжний захід полковнику ЗСУ, котрий відмовився виконувати наказ

У Дніпрі обрали запобіжний захід полковнику ЗСУ, котрий відмовився виконувати наказ командувача військ оперативного командування. Про це редакція 368.media  дізналася з кримінального провадження по ч. 4 ст. 402 КК.

Чоловіка у березні призначили на посаду заступника командира зенітно ракетно-артилерійського дивізіону з морально-психологічного забезпечення. Однак він відмовився виконувати наказ. Офіцер не прибув до цієї військової частини. Полковнику у кінці серпня вручили підозру по ч. 4 ст. 402 КК.

У вересні слідчий просив Кіровський райсуд Дніпра застосувати відносно полковника  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в умовах гауптвахти строком на 60 діб.

Захисник в судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечував, вказував на необґрунтованість підозри, оскільки в діях підозрюваного відсутній склад кримінального правопорушення, через незаконність наказу, який він, на думку органу досудового розслідування, відмовився виконувати. Звертав увагу  на те, що листом Міністерства оборони підтверджено незаконність дій щодо призначення підозрюваного на посаду заступника командира дивізіону.

Підозрюваний в судовому засіданні погоджувався з доводами свого захисника, вказував, що його підозрюють у невиконанні наказу, який є завідомо незаконним, виданим з метою переслідування підозрюваного за його службову діяльність. Звертав увагу слідчого судді на порушення порядку його увільнення із займаної посади та призначення на іншу, що унеможливлює виконання цього наказу у встановленому порядку.

Суд встановив, що підозрюваний є учасником АТО, має державні нагороди та є інвалідом ІІІ групи.  Саме тому до полковника застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання строком до 30жовтня.

 

Exit mobile version