368.media

В Одеській області солдат намагався зарізати капітана

На Одещині мобілізований солдат погрожував офіцеру вбивством, після чого накинувся на нього, вдаривши ножем у шию. Про це редакції 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 4 ст. 405 КК.

Мобілізований та призначений на посаду діловода групи логістики військової частини солдат перебував на службі у стані алкогольного сп’яніння.

З метою огляду та оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення за ст. 172-20КУпАП солдата направили до Роздільнянської багатопрофільної лікарні у супроводі начальника групи капітана юстиції, який по відношенню до солдата є начальником та виконував обов’язки старшого офіцера.

Після проходження огляду, солдата повезли у частину. Прямуючи у розташування військової частини солдат почав загрожувати вбивством капітану. Далі він притиснув голову потерпілого до підголовника і завдав удару ножем у шию. Після цього солдати, які були присутні в автомобілі, вибили ножа у нападника і скрутили його. Такі дії кваліфіковано за ч.4 ст. 405 КК.

Київський районний суд Одеси  відхилив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, обравши як запобіжний захід домашній арешт до 26 вересня. Виявилось, що чоловік є переселенцем з Маріуполя. Він має на утриманні сина, який хворіє на шизофренію параноїчної форми та потребує відповідного лікування, відповідно до виписки із медичної карти стаціонарного хворого №3353 Чернівецької обласної психічної лікарні.

Exit mobile version