368.media

Екскерівника СБУ у Харківській області затримано за держзраду

Колишнього очільника управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна затримано за підозрою в державній зраді. Про це повідомляє ДБР.

Дудіну повідомлено про підозру у державній зраді та самовільному залишенні місця служби, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 407 КК).

За даними слідства, 24 лютого  начальник управління за власною ініціативою почав діяти на шкоду обороноздатності і державній безпеці України. Підозрюваний перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони і не здійснював функцій та завдань, покладених на УСБУ в області щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності. Також він вчинив багатоетапні дії, направлені на усунення голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов’язків.

Як співробітник-військовослужбовець СБ України, будучи у підпорядкуванні командувача угруповання військ «Харків», з метою ухилення від виконання обов’язків військової служби в умовах воєнного стану, самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами регіону.

Президент Володимир Зеленський 29 травня звільнив  Дудіна з посади за недбале виконання службових обов’язків і пообіцяв йому розслідування правоохоронців. Тоді президент заявив, що Дудін не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто.

Сам Дудін заявляв, що керував обороною міста. 19 липня начальником управління СБУ в Харківській області був призначений Олександр Куць.

Редакція 368.media   звертається до усіх, хто постраждав от діяльності Дудіна за час його керівництва управлінням СБУ в Харківській області з проханням надсилати матеріали щодо його незаконної діяльності нам на пошту info@368.media та у соцмережі facebook та twitter. Матеріали будуть передані до ДБР та СБУ.

Exit mobile version