368.media

В Чернігові чоловіка засудили за погрози поліцейським

У Чернігові  чоловіка визнали винним у погрозах вбивством співробітникам правоохоронного органу. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Новозаводського райсуду по  ч. 1 ст. 129, ч. 1 ст. 345 КК.

Громадянин кілька років поспіль висвловлював погрози двом співробітникам поліції: дзвонив їм на мобільні, слав повідомлення, а також говорив їм образи і погрози при особистих зустрічах.

Заступник начальника Чернігівського відділу поліції отримував погрози за те, що виконував повноваження в кримінальному провадженні щодо тілесного ушкодження за  ч. 1 ст. 122 КК, де чоловік проходив як обвинувачений. У вересні 2020 року він виклав у Facebook пост про те, що поліцейський, начебто, хабарник і закриває справи за гроші. У коментарях до публікації попросив, щоб повідомили йому адресу проживання цього правоохоронця, погрожуючи вбити, відправити на той світ. Дослівіно коментар звучав так: «адрес узнай его мы ему подарок приготовили билет в один конец на чартерный рейс к святому Петру!». Під коментарем містилося зображення предмету, ззовні схожого на саморобний вибуховий пристрій, замотаний прозорим скетчем.

Друга потерпіла з відділу розповіла, що обвинувачений почав приходити до неї на прийом громадян із 2014 року. Скаржився, що йому не повертають блокнот і тубус від РПГ. При цьому обвинувачений з невідомих їй причин вирішив, що вона повинна йому допомагати, тому що вони народились в один день.

Із 2017 року громадянин у соцмережах постійно почав писати непристойні речі, описуючи, що поганого хоче їй зробити. Також писав і телефонував на її мобільний і робочий телефон, писав в особисті повідомлення  різні бридкі речі. Погрожував їй та її неповнолітньому сину фізичною розправою, ображав нецензурною лайкою, казав, що слідкує за нею і дитиною, знає, де живуть, висилав фото вибухових пристроїв. Переслідував її та сина дорогою зі школи і кожен раз казав, що коли вона хоче, щоб дитина дійшла додому, то має йому допомогти у поверненні речей. У 2019 році вимагав від неї 500-700 євро, оскільки таку суму витратила його сестра, яка приїхала з Італії, але не змогла потрапити на прийом до начальника поліції.

Вранці 18 лютого 2021 року обвинувачений зустрів її поблизу будівлі  поліції і матюкався, погрожував вбивством, кричав, хапав за руки, не пропускав на робоче місце. Подібне тривало протягом чотирьох років і співробітниця поліції начебто мала через це нервові зриви.

Громадянин у суді вину визнав частково. Розповів, що у 2017 році під час «несанкціонованого обшуку» працівники поліції зламали в нього вдома двері, побили матір, забрали тубус і попільничку. Після цього він прийшов в поліцію і потерпіла провела його до начальника, якому він розповів про те, що трапилось та показав відео.

Згодом він зустрів поліцейську в парку і вона запропонувала йому допомогу, сказала, що потрібно писати рекомендовані листи. Далі він неодноразово приїжджав до відділу поліції, однак там йому погрожували. Потерпіла обіцяла, що допоможе і він подарував їй годинник, шеврони та кулеметну стрічку. Але справа з місця не зрушила. Крім того, з 2018 році вони зі співробітницею поліції нібито почали зустрічатися, він приходив до неї додому. Та коли дізнався, що вона причетна до «закладок» наркотиків, припинив стосунки і відмовився з нею одружуватись. Буцімто через це їх стосунки зіпсувалися. Обвинувачений стверджував, що номери телефонів працівників поліції йому дали в СБУ.

Він телефонував і цікавився відповідями на свої листи в поліцію і зрозумів, що потерпіла їх знищила. Тому почав писати на неї скарги. Фотографію вибухового пристрою начебто надіслав у Viber на прохання самої потерпілої, узявши зображення з інтернету. У потерпілої до нього склалось неприязне ставлення, вона погрожувала йому та його сестрі, на що у відповідь він також їй почав погрожувати. При цьому вбити не хотів, а тільки налякати , щоб принизити так само, як вона та інші поліцейські принижували його.

Водночас чоловік заперечував, що 18 лютого минулого року біля будівлі поліції погрожував потерпілій, переконував, що це не він. Стверджував, що того дня перебував у лікарні на стаціонарному лікуванні, ночував у лікарні, нікуди не виходив. На підтверження його версії допитувалась лікарка, яка повідомила, що обвинувачений проходив процедури у визначений час, а так у нього був вільний палатний режим і йому не заборонялося виходити з приміщення, а також ночувати вдома.

Відтак суд вирішив, що алібі обвинуваченого не підтверджується. Тим більше, що в матеріалах справи також є відеозапис із будівлі поліції, а також подію підтвердили двоє співробітників поліції, які були очевидцями.

Крім того, підсудний намагався відхреститися від акаунт, кажучи, що його сторінку зламали. Але суд цьому не повірив. При затриманні у чоловіка вилучили мобільний телефон, огляд якого підтвердив використання цього акаунта. Також на телефоні було фото вибухового пристрою, яке публікувалося.

Ще у квітні 2021-го зловмисника було засуджено до 1 року і 6 місяців позбавлення волі за тілесне ушкодження середньої тяжкості. Свого часу ця справа послужила одним із приводів для критики і погроз одному із поліцейських. Тепер суд визнав чоловіка винним у погрозам убивством співробітникам поліції і присудив 2 роки і 5 місяців ув’язнення. Склавши покарання за обома вироками суд збільшив тюремний строк до 2 років і 6 місяців.

 

Exit mobile version